e-fakture Direktan mail servis za slanje elektronskih faktura u Lidderu postoji već 15 godina. Upravo zato što ima više od decenije iskustva u slanju elektronskih dokumenata, možemo reći da Lidder vrlo dobro poznaje e-Fakture. Od tada, Lidder bez greške isporučuje elektronska dokumenta direktno iz programa na željenu elektronsku adresu, a to su najčešće upravo elektronske fakture. Ovakva automatizacija je korisnicima Liddera omogućila da svakodnevno štede vreme inače potrebno za slanje faktura kupcima. Bez Liddera proces prodrazumeva više koraka. Najpre kreirati PDF-a, potom ući u elektronsko sanduče, tu prikačiti načinjenji dokument, potom uneti adresu komitenta i najzad poslati mejl. Suprotno ovome, u Lidderu jedan jedini klik šalje dokument na mejl komitenta.

Zakon o e-Fakturama promeniće način rada većine firmi u Srbiji. Međutim, korisnici Liddera ne menjaju svoj način rada. Princip ostaje isti – jednom jedinom komandom oni već sada šalju svoje fakture na SEF (Sistem elektronskih faktura). Brzo i jednostavno kao što su to činili i do sada.


LIDDER e-ARHIVA kao osnov za rad sa e-Fakturama
Sistem e-Arhive, koji već postoji u Lidderu, dodatno olakšava rad sa e-Fakturama. Ova e-Arhiva omogućava da sva dokumenta koja se tiču vašeg poslovanja budu elektronski sačuvana i organizovana na jednom mestu, u okviru Liddera. Tako imate brz i jednostavan pristup svim dokumentima, bolju organizaciju rada i vremena, manji trošak čuvanja dokumentacije. Ali i veću sigurnost jer ćete moći da najveći deo originalne poslovne dokumentacije smestite u podatke firme u samom Lidderu, a ne u registratore. Pritom, SVI PODACI o Vašem poslovanju su NA JEDNOM MESTU, a ne u posebnom programu.

Kada je reč o e-Fakturama, elektronska arhiva u Lidder-u sadrži urednu evidenciju primljenih i poslatih e-Faktura preko SEF-a, kao i njihov status. Pritom radite bez posrednika. Bez potrebe da ulazite na Servis elektronskih faktura i tamo pregledate e-fakture. U Lidderu upravljate kompletnim procesom – slanjem, prijemom, prihvatanjem, odobravanjem ili odbijanjem faktura. Sve poslove završavate u svom računovodstvenom programu Lidder 10 MRS. Ovakav način rada sa e-Fakturama samo je jedna od brojnih mogućnosti i tu je, kao i sve drugo u Lidder-u, kako biste još efikasnije radili svoj svakodnevni posao.


DETALJNIJE O NAČINU RADA
Najnoviji tekst na našem blogu „Najbrže i najjednostavnije slanje i prijem e-Faktura”, nudi više detalja o svakodnevnom radu sa e-Fakturama sa posebnim osvrtom na neka od najčešćih pitanja iz prakse, kao što su:

• Šta kada primalac e-Fakture nije registrovan za prijem dokumenata na SEF? (video)
• Kako importovati e-Fakture (xml fakture) u dokument za knjiženje? (video)
• Kako automatski iz programa upisati Interni obračun u Pojedinačnu evidenciju SEF-a? (video)
• Kako direktno iz programa poslati e-Fakturu i na CRF? (video)
• Kako poslati na SEF e-Fakturu koja sadrži poresko oslobođenje? (video)


U nastavku, pogledajte u kratkom klipu kako se DIREKTNO i BEZ POSREDNIKA e-Fakture šalju i primaju, kada radite u Lidderu:

e-Fakture direktno i bez posrednika