Brzi vodič: 5 ključnih tačaka efikasne saradnje sa računovođom

5 ključnih tačaka efikasne saradnje sa računovođom

5 ključnih tačaka efikasne saradnje sa računovođom

U poslednjih par godina intenzivno smo razgovarali sa mnogim računovođama i njihovim klijentima pokušavajući da shvatimo na koji način međusobno sarađuju. Postavljali smo razna pitanja, ali suštinski sva se svode na neke od ovih oblasti: Kako saradnja izgleda iz ugla računovođe? Kako saradnja izgleda iz ugla klijenta? Šta je loše, a šta dobro? I šta bi moglo biti bolje?

Vodič: Računovodstveni propisi i softver – ključni aspekti

Radite li prosecno tacno po prosecnim nabavnim i prodajnom ili precizno

Računovodstvo i poslovni softver

Izbor poslovnog softvera je vrlo kompleksan zadatak. Softver nije nešto što traje od danas do sutra, softver je dugoročna investicija. Pod pretpostavkom da već koristite neki softver i želite da ga promenite ili tek započinjete poslovanje i želite da odaberete pravi softver koji će zadovoljiti sve Vaše poslovne potrebe, tek, na putu ste da izaberete neki novi. Vi treba da izaberete onaj pravi, koji ispunjava zakonsku računovodstvenu regulativu i koji će Vam olakšati poslovanje!

Vodič: Kako vodite poslovanje, precizno ili odokativno?

Radite li prosecno tacno po prosecnim nabavnim i prodajnom ili precizno

Skriveni problemi pri odabiru poslovnog alata

Poslovanje možete pratiti ili voditi poslovnim softverom. I to vođenje ili praćenje možete raditi precizno, a možete sve raditi i "po prosečnim nabavnim", a često i po "prosečnim prodajnim". Najgore je kada se ukombinuju oba sistema zbog nedostataka u softveru i planiranju, a Vi, umesto preciznih podataka dobijate stotine razloga zašto to baš tako "svi rade" i zašto "to, ustvari, nije važno". Nekima koji opravdavaju tu situaciju, nije važno, a neki ne razumeju... A bitno je i treba razumeti.

e-Fakture

Praktičan vodič za rad sa e-Fakturama

Tema ovog vodiča je rad sa e-Fakturama, njihovo direktno slanje iz Liddera na SEF, prijem e-Faktura u Lidder, njihovo prihvatanje/odbijanje i na kraju arhiviranje u Lidder.

 

Kako do robne maloprodaje u 7 koraka

Kratki i praktični saveti računovođama za lak prelazak na robno vođenje maloprodaja

Tema ovog vodiča je prelazak na robno vođenje maloprodaje, a uz opis ovog posla dajemo i spisak konkretnih koraka za prelazak na robne MP u Lidderu.

 

Proizvodnja u Lidderu

Kratki i praktični saveti za efikasno vođenje proizvodnje u Lidderu.

U ovom vodiču upoznaćemo vas sa pravilima koja je potrebno ispoštovati kako biste automatizovati evidentiranje poslovnih promena koje se odnose na vašu proizvodnju.

 

Kako iskoristiti prednosti web-a u poslovanju

 

Analizom potreba klijenata do kvalitetnog rešenja za unapređenje poslovanja

Nakon analize potreba naših klijenata utvrdili smo sa kojim problemima se susreću u poslu i na osnovu ove analize ponudili smo adekvatno rešenje, koje istovremeno na više načina omogućava razvoj poslovanja
– Automatski Veleprodajni Portal.

Detalje ove analize možete pročitati u Studiji slučaja: B2B portal.

Lidder u nastavi

Možda niste znali – za praktičnu primenu računovodstvenog programa, učenici određenih srednjih škola, kao i studenti, koriste LIDDER.

Iskoristite ovaj materijal koji je nastao po ugledu na onaj koji uz praktičan rad u Lidderu koriste studenti Univerziteta Singidunum. Neka i vaši učenici i studenti budu spremni da nakon školovanja sa velikim samopouzdanjem rade u sveobuhvatnom računovodstvenom softveru.

Preuzmite PRIRUČNIK SA PRAKTIČNIM VEŽBAMA.

Rečnik ekonomskih pojmova

U rečniku koji je pred Vama, pokušali smo da objasnimo većinu ekonomskih termina koji su svakodnevno u upotrebi . Verujemo da ćete, čitajući ga, naučiti i ponešto o ključnim principima koji se primenjuju u knjigovodstvu i računovodstvu.

Preuzmite REČNIK EKONOMSKIH POJMOVA.

LIDDER KNJIGE

Pored detaljnog uputstva za rad u samom programu, za korisnike LIDDERa obezbediti smo i štampane knjige sa više od 500 stranica uputstava radi lakšeg i udobnijeg učenja. Pogledajte kratke odlomke iz naša dva izdanja: LIDDER U TEORIJI  i  LIDDER U PRAKSI.

 
 

LIDDER U TEORIJI

Teorijska osnova sa izvedenim rečnikom ekonomskih pojmova

Pročitajte odlomak

 
 

LIDDER U PRAKSI

Korisničko uputstvo za LIDDER 10 Monolitni Računovodstveni Softver

Pročitajte odlomak