EDUCA je potpuno besplatna

namenjena je učenju, i slobodna je za korišćenje!
Lidder EDUCA verzija namenjena je obrazovnim i neprofitnim organizacijama koje žele da iskoriste prednosti Liddera

EDUCA, DOSTUPNA 20 GODINA, PREUZETA VIŠE OD 20.000 PUTA!

Educa verzija je na raspolaganju svima koji žele da uče i koriste je za upoznavanje sa Lidderom.
Slede četiri najčešća pitanja i odgovori na njih, u vezi sa Educa verzijom:

 • Da li se u Educa verziji može u početku voditi agencija koja će voditi mala/mikro preduzeća, “za početak”?
  Odgovor: Može. I to je čest slučaj. Ako imate ovu situaciju, obratite pažnju na to da Educa nije zamišljena kao besplatno sredstvo za rad u računovodstvenim servisima, ali za početak, može.
 • Da li se Lidder Educa može iskoristiti za početak vođenja poslovanja (start-up)?
  Odgovor: Može, naravno.
 • Može li se Lidder Educa koristiti za učenje dvojnog knjigovodstva?
  Odgovor: Naravno, učenje (edukacija) je i u samom nazivu verzije! Mnogima je Lidder bio najbolji udžbenik, po njihovim rečima.
 • Zašto dajete Lidder Educu na korišćenje, tj. šta vi imate od toga?
  Odgovor: Mi Vam na ovaj način pomažemo da u početku rada posao pratite lakše nego u nekim programima koji nešto koštaju, a Vi se navikavate na dobar i kvalitetan softverski alat koji ćete i kupiti kada Vam to posao, koji ćete nadamo se razviti, bude zahtevao. Ako do razvitka Vašeg posla ne dođe, makar smo Vam pomogli. A ako se posao razvije uz malu pomoć Liddera, a Vi kupite neki drugi program, onda ništa. Sačekaćemo da se predomislite 🙂

Mi smo ponosni na to što se pojavljuju oglasi u kojima se traže radnici sa klauzulom “poznavanje rada u Lidderu”. Lidder je profesionalni alat i potrebno je neko kraće vreme za navikavanje i učenje da bi se postigao maksimalno efikasan rad, a EDUCA verzija baš tome i služi. Vreme početka rada u Lidderu se značajno smanjuje ako su operateri već radili u Lidderu, a Educa im to omogućava.Ukoliko ste zainteresovani za Educa verziju Lidder-a, popunite formu kako bismo mogli da Vam pošaljemo link sa kog je možete preuzeti.

Ime i prezime
Email*
Kompanija/Organizacija
Telefon*
Zašto Vam treba Educa?*

LIDDER sertifikat za sedmoro novih studenata Univerziteta Singidunum

Lidder Sertifikati studentima Univerziteta Singidunum 2023.

Mali jubilej od pet godina, koliko dugo sarađuju Lidder Monolit i Univerzitet Singidunum, nije prošao bez sad već tradicionalne dodele sertifikata studentima koji su pokazali najbolje rezultate na testu poznavanja rada u Lidderu.

Reč je o studentima sa kojima je praktičan rad u Lidderu realizovan u okviru predmeta Računovodstvo i Računovodstveni informacioni sistemi u toku akademske 2022/23. godine.

Grupa računovodstvenih predmeta se nalazi u programu Poslovnog fakulteta, kao i Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment i Fakulteta za informatiku i računarstvo Univerziteta Singidunum. Rektorka Univerziteta, prof. dr Goranka Knežević, je ovom prilikom naglasila značaj saradnje sa privredom i mogućnosti unapređenja veština koje se pružaju studentima ovog univerziteta. Istakla je da oni nastoje da uvrste što više praktičnog i primenjivog rada u nastavu i da u skladu s tim već imaju pozitivan feedback od strane studenata koji sad već rade u firmama koje svoje poslovanje vode u poslovnom rešenju LIDDER MRS.

Ove godine, čak sedam novih studenata su ponosni vlasnici LIDDER SERTIFIKATA pošto su ostvarili odlične rezultate na završnom testu poznavanja rada u Monolitnom Računovodstvenom Softveru Lidder. To su: Dejana Radošević, Aleksa Stojanović, Božidar Abazović, Jelena Mitić, Anđela Pavlović, Jovo Arežina i Dušan Urošević.

AKO STE OBRAZOVNA USTANOVA, JAVITE NAM SE. Rado ćemo vam omogućiti da i vaši učenici/studenti praktično računovodstvo upoznaju kroz Eduka Lidder.
 

POGLEDAJTE I DODELU SERTIFIKATA 2022. GODINE!

Ukoliko se odlučite za korišćenje Liddera u Educa verziji u svrhu vođenja nekog posla, a ne samo u svrhu upoznavanja, imajte na umu to da Educa licenca za korišćenje jeste pre svega namenjena za učenje i da baš zbog toga nemate prava na sve što je obezbeđeno STD, PRO ili ENT korisnicima.

 • Lidder u Educa verziji ima ograničenje na nešto više od 100 dokumenata po vrsti/firmi/poslovnoj godini.
  Dokumenta koja nemaju automatski generisane naloge nemaju to ograničenje.
 • U Educa verziji nije dozvoljeno otvoriti više od 4 preduzeća u jednoj poslovnoj godini.
 • U obračunu isplata nije dozvoljeno raditi obračunavanje za više od 6 lica po obračunu.
 • Rad sa web skladištem ima ograničenja, tj. web skladište je jedno i zajedničko je za sve korisnike Educa verzije.
 • Direkt-email sistem iz samog Liddera ima ograničenja u broju (3 email-a po sesiji) i veličini mailova.
 • Pri štampi će se pojavljivati natpis (tzv. watermark) EDUCA, ali ne uvek i svuda.
 • Educa verzija nema mogućnost automatskog ažuriranja.
 • Vreme pojavljivanja nove Educa verzije ničim nije zagarantovano, a kada se nova verzija pojavi, potrebno je deinstalirati staru Educa verziju i instalirati novu. Time se ne gube podaci preduzeća koje ste vodili, AKO ste ih arhivirali u prethodnoj i učitali arhivu u novu verziju, ali je potrebno ponovo podesiti opcije Liddera prilikom takve instalacije.
 • U Educa verziji se ne mogu učitavati arhive firmi koje su rađene u registrovanim verzijama Liddera.
 • Korisnici Educa verzije nemaju pravo na direktnu podršku iz Lidder Monolit-a, kakvu inače imaju naši redovni korisnici, ali im je dostupan kompletan Help iz samog Liddera.

Naveli smo osnovne stvari koje je neophodno imati na umu pre i u toku korišćenja Lidder Educa verzije. Ako Vam sve navedeno odgovara, slobodno napred u istraživanje i učenje! Nadamo se da ćete iskustva stečena u Educa verziji dobro iskoristiti, na obostrano zadovoljstvo.


PREPORUČITE LIDDER EDUCA

ZAŠTO?
Zato što Educa, odnosno Lidder koncept, podržava samo pravilan način rada, uvek zakonski usaglašen.
Preporučite Educa verziju onima koji uče, onima koji započinju posao, ali i onima koji već uspešno posluju, zato što će tako imati priliku da se upoznaju sa programom koji može da im omogući da uvek znaju šta rade i da imaju pravu i punu sliku svog poslovanja, u svakom trenutku.