EDUCA je potpuno besplatna

namenjena je učenju, i slobodna je za korišćenje!
Lidder EDUCA verzija namenjena je obrazovnim i neprofitnim organizacijama koje žele da iskoriste prednosti Liddera

EDUCA, DOSTUPNA 18 GODINA, PREUZETA VIŠE OD 18.000 PUTA!

Educa verzija je na raspolaganju svima koji žele da uče i koriste je za upoznavanje sa Lidderom.
Slede četiri najčešća pitanja i odgovori na njih, u vezi sa Educa verzijom:

 • Da li se u Educa verziji može u početku voditi agencija koja će voditi mala/mikro preduzeća, “za početak”?
  Odgovor: Može. I to je čest slučaj. Ako imate ovu situaciju, obratite pažnju na to da Educa nije zamišljena kao besplatno sredstvo za rad u računovodstvenim servisima, ali za početak, može.
 • Da li se Lidder Educa može iskoristiti za početak vođenja poslovanja (start-up)?
  Odgovor: Može, naravno.
 • Može li se Lidder Educa koristiti za učenje dvojnog knjigovodstva?
  Odgovor: Naravno, učenje (edukacija) je i u samom nazivu verzije! Mnogima je Lidder bio najbolji udžbenik, po njihovim rečima.
 • Zašto dajete Lidder Educu na korišćenje, tj. šta vi imate od toga?
  Odgovor: Mi Vam na ovaj način pomažemo da u početku rada posao pratite lakše nego u nekim programima koji nešto koštaju, a Vi se navikavate na dobar i kvalitetan softverski alat koji ćete i kupiti kada Vam to posao, koji ćete nadamo se razviti, bude zahtevao. Ako do razvitka Vašeg posla ne dođe, makar smo Vam pomogli. A ako se posao razvije uz malu pomoć Liddera, a Vi kupite neki drugi program, onda ništa. Sačekaćemo da se predomislite 🙂

Mi smo ponosni na to što se pojavljuju oglasi u kojima se traže radnici sa klauzulom “poznavanje rada u Lidderu”. Lidder je profesionalni alat i potrebno je neko kraće vreme za navikavanje i učenje da bi se postigao maksimalno efikasan rad, a EDUCA verzija baš tome i služi. Vreme početka rada u Lidderu se značajno smanjuje ako su operateri već radili u Lidderu, a Educa im to omogućava.Ukoliko ste zainteresovani za Educa verziju Lidder-a, popunite formu kako bismo mogli da Vam pošaljemo link sa kog je možete preuzeti.

Ime i prezime
Email*
Kompanija/Organizacija
Telefon*
Zašto Vam treba Educa?*

NABOLJI PRIMER UPOTREBE LIDDERa U EDUKACIONE SVRHE

Lidder sertifikati za najbolje studente Univerziteta Singidunum

Univerzitet Singidunum već nekoliko godina u praktičnom radu na predmetima Računovodstvo i Računovodstveni informacijoni sistemi koristi upravo LIDDER.

Grupa računovodstvenih predmeta se nalazi u programu njihovog Poslovnog fakulteta, kao i Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment i Fakulteta za informatiku i računarstvo. A pozitivni feedback već postoji od strane studenata koji danas rade u firmama koje već vode svoje poslovanje u poslovnom rešenju LIDDER 10 MRS.

Ove godine, novih šest studenata su ponosni vlasnici LIDDER SERTIFIKATA pošto su ostvarili odlične rezultate na završnom testu poznavanja rada u Monolitnom Računovodstvenom Softveru Lidder.

Ako ste obrazovna ustanova, javite nam se. Rado ćemo vam omogućiti da i vaši učenici/studenti praktično računovodstvo upoznaju upravo kroz Eduka Lidder.
 

Ukoliko se odlučite za korišćenje Liddera u Educa verziji u svrhu vođenja nekog posla, a ne samo u svrhu upoznavanja, imajte na umu to da Educa licenca za korišćenje jeste pre svega namenjena za učenje i da baš zbog toga nemate prava na sve što je obezbeđeno STD, PRO ili ENT korisnicima.

 • Lidder u Educa verziji ima ograničenje na nešto više od 100 dokumenata po vrsti/firmi/poslovnoj godini.
  Dokumenta koja nemaju automatski generisane naloge nemaju to ograničenje.
 • U Educa verziji nije dozvoljeno otvoriti više od 4 preduzeća u jednoj poslovnoj godini.
 • U obračunu isplata nije dozvoljeno raditi obračunavanje za više od 6 lica po obračunu.
 • Rad sa web skladištem ima ograničenja, tj. web skladište je jedno i zajedničko je za sve korisnike Educa verzije.
 • Direkt-email sistem iz samog Liddera ima ograničenja u broju (3 email-a po sesiji) i veličini mailova.
 • Pri štampi će se pojavljivati natpis (tzv. watermark) EDUCA, ali ne uvek i svuda.
 • Educa verzija nema mogućnost automatskog ažuriranja.
 • Vreme pojavljivanja nove Educa verzije ničim nije zagarantovano, a kada se nova verzija pojavi, potrebno je deinstalirati staru Educa verziju i instalirati novu. Time se ne gube podaci preduzeća koje ste vodili, AKO ste ih arhivirali u prethodnoj i učitali arhivu u novu verziju, ali je potrebno ponovo podesiti opcije Liddera prilikom takve instalacije.
 • U Educa verziji se ne mogu učitavati arhive firmi koje su rađene u registrovanim verzijama Liddera.
 • Korisnici Educa verzije nemaju pravo na direktnu podršku iz Lidder Monolit-a, kakvu inače imaju naši redovni korisnici, ali im je dostupan kompletan Help iz samog Liddera.

Naveli smo osnovne stvari koje je neophodno imati na umu pre i u toku korišćenja Lidder Educa verzije. Ako Vam sve navedeno odgovara, slobodno napred u istraživanje i učenje! Nadamo se da ćete iskustva stečena u Educa verziji dobro iskoristiti, na obostrano zadovoljstvo.


PREPORUČITE LIDDER EDUCA

ZAŠTO?
Zato što Educa, odnosno Lidder koncept, podržava samo pravilan način rada, uvek zakonski usaglašen.
Preporučite Educa verziju onima koji uče, onima koji započinju posao, ali i onima koji već uspešno posluju, zato što će tako imati priliku da se upoznaju sa programom koji može da im omogući da uvek znaju šta rade i da imaju pravu i punu sliku svog poslovanja, u svakom trenutku.