EDUCA je potpuno besplatna

namenjena je učenju, i slobodna je za korišćenje!
Lidder EDUCA verzija namenjena je obrazovnim i neprofitnim organizacijama koje žele da iskoriste prednosti Liddera

EDUCA, DOSTUPNA 10 GODINA, PREUZETA 10.000 PUTA!

Educa verzija je potpuno besplatna i slobodna je za učenje i korišćenje. Slede četiri najčešća pitanja i odgovori na njih, u vezi sa Educa verzijom:

 • Da li se u Educa verziji može u početku voditi agencija koja će voditi mala/mikro preduzeća, "za početak"? Odgovor: Može. I to je čest slučaj. Ako imate ovu situaciju, obratite pažnju na to da Educa nija zamišljena kao besplatno sredstvo za rad u računovodstvenim servisima, ali, za početak, može.
 • Da li se Lidder Educa može iskoristiti za početak vođenja poslovanja (start-up)? Odgovor: Može, naravno.
 • Može li se Lidder Educa koristiti za učenje knjigovodstva? Odgovor: Naravno, učenje (edukacija) je i u samom nazivu verzije! Mnogima je Lidder bio najbolji udžbenik, po njihovim rečima.
 • Zašto dajete Lidder besplatno na korišćenje, tj. šta Vi imate od toga? Odgovor: Mi Vam na ovaj način pomažemo da u početku rada posao pratite lakše nego u nekim programima koji nešto koštaju, a Vi se navikavate na dobar i kvalitetan softverski alat koji ćete i kupiti kada Vam to posao, koji ćete nadamo se razviti, bude zahtevao. Ako do razvitka Vašeg posla ne dođe, makar smo Vam pomogli, a ako se posao razvije uz malu pomoć Liddera, a Vi kupite neki drugi program, onda ništa, sačekaćemo da se predomislite :-)

Mi smo ponosni na to što se pojavljuju oglasi u kojima se traže radnici sa klauzulom "poznavanje rada u Lidderu". Lidder je profesionalni alat i potrebno je neko kraće vreme za navikavanje i učenje da bi se postigao maksimalno efikasan rad, a EDUCA verzija baš tome i služi. Vreme početka rada u Lidderu se značajno smanjuje ako su operateri već radili u Lidderu za šta imaju prilike kroz Educu.Ukoliko ste zainteresovani za Educa verziju Lidder-a, popunite formu kako bismo mogli da Vam pošaljemo link sa kog je možete preuzeti.

Ime i prezime
Email*
Kompanija/Organizacija
Telefon*
Zašto Vam treba Educa?*

Ukoliko se odlučite za korišćenje Liddera u Educa verziji u svrhu vođenja nekog posla, a ne samo u svrhu upoznavanja, imajte na umu to da Educa licenca za korišćenje jeste besplatna i da baš zbog toga nemate prava na sve što obezbeđuju STD, PRO ili ENT licence.

 • Lidder u Educa verziji ima ograničenje na nešto preko 100 dokumenata po vrsti / firmi / poslovnoj godini. Dokumenta koja nemaju automatski generisane naloge nemaju to ograničenje.
 • U Educa verziji nije dozvoljeno otvoriti više od 4 preduzeća u jednoj poslovnoj godini.
 • U obračunu isplata nije dozvoljeno raditi obračunavanje za više od 6 lica po obračunu.
 • Rad sa web skladištem ima ograničenja, tj. web skladište je jedno i zajedničko je za sve korisnike Educa verzije.
 • Direkt-email sistem iz samog Liddera ima ograničenja u broju (3 email-a po sesiji) i veličini mailova.
 • Pri štampi će se pojavljivati natpis (tzv. watermark) EDUCA, ali ne uvek i svuda.
 • Educa verzija nema mogućnost automatskog ažuriranja putem interneta niti putem CD-a.
 • Vreme pojavljivanja nove Educa verzije ničim nije zagarantovano, a kada se nova verzija pojavi, potrebno je deinstalirati staru Educa verziju i instalirati novu. Time se ne gube podaci preduzeća koje ste vodili, AKO ste ih arhivirali u prethodnoj i učitali arhivu u novoj verziji, ali je potrebno ponovo podesiti opcije Liddera prilikom takve instalacije.
 • U Educa verziji se ne mogu učitavati arhive firmi koje su rađene u registrovanim verzijama Liddera.
 • Korisnici Educa verzije nemaju pravo na direktnu podršku iz Lidder Monolita-a, kakvu inače imaju naši redovni korisnici, ali im je dostupan kompletan help iz samog Liddera.

Naveli smo osnovne stvari koje je neophodno imati na umu pre i u toku korišćenja Lidder Educa verzije. Ako Vam sve navedeno odgovara, slobodno napred u istraživanje i učenje! Nadamo se da ćete iskustva stečena u Educa verziji dobro iskoristiti na obostrano zadovoljstvo.