Politika privatnostiPolitika privatnosti sajta www.nd.rs (u daljem tekstu: Sajt) ima za cilj da vas informiše o tome koje sve lične podatke ovaj sajt prikuplja, zašto ih prikuplja i šta može da radi sa njima. Politika privatnosti reguliše upravljanje podacima koji se dobijaju od posetioca Sajta (u daljem tekstu: Korisnik), koji svoje podatke dobrovoljno ostavlja na Sajtu.

Sajt prikuplja lične podatke samo u slučaju kada Korisnik na Sajtu upiše svoje podatke, odnosno, prikupljanje se vrši isključivo na dobrovoljnoj osnovi. Korisnik uvek ima mogućnost da odbije dostavljanje ličnih podataka, svesan da u tom slučaju neće moći da iskoristi određen sadržaj ili pogodnost koju nudi Sajt. Ostavljajući svoje podatke na Sajtu, Korisnik potvrđuje da je pročitao i razumeo Politiku privatnosti, kao i da prihvata i pristaje na praksu opisanu u Politici privatnosti. Ako u bilo kom trenutku Korisnik poželi da ukloni svoje podatke iz baze Sajta, to može da zatraži u elektronskoj poruci koju će poslati na adresu office@nd.rs

KAKO KORISTIMO VAŠE PODATKE?
Kada se Korisnik dobrovoljno prijavi na email listu, putem email poruka dobija novosti, edukativne sadržaje objavljene na blogu Sajta, obaveštenja i informacije o novim ponudama u vezi sa proizvodom i uslugama koje nudi firma Lidder Monolit. Istovremeno, on služi i za odgovaranje na pitanja Korisnika. U dnu svakog email-a postoji link za odjavu sa liste, ukoliko Korisnik ne želi da dobija email poruke od Sajta.

Želimo da saznamo kakvo je vaše korisničko iskustvo i dobijemo povratne informacije o sadržaju sajta. Ove informacije nam pomažu da dobijemo uvid u korišćenje resursa i usluga na Sajtu. Na osnovu povratnih informacija poboljšavamo sadržaj sajta i prilagođavamo ga potrebama Korisnika.

PRINCIPI KOJI REGULIŠU UPOTREBU LIČNIH PODATAKA KORISNIKA SAJTA, U SKLADU SA GDPR:
- Ne prikupljamo više podataka nego što nam je potrebno za pružanje usluga
- Ne prodajemo, niti distribuiramo podatke
- Lične podatke koristimo samo u svrhe koje su određene ovom Politikom privatnosti, ako ste se sa njom složili.
- Svoje lične podatke možete ažurirati u svakom trenutku
- Možete zatražiti brisanje svojih podataka u svakom trenutku
- Lični podaci se bezbedno čuvaju
- Možete zatražiti kopiju podataka u svakom trenutku
- Podaci se koriste i obrađuju pošteno i zakonito

LINKOVI KA DRUGIM WEB STRANICAMA
Sajt može da sadrži linkove ka drugim web stranicama čija se politika privatnosti razlikuje od Politike privatnosti ovog Sajta. U slučaju da na tim stranicama ostavljate svoje podatke, predlažemo da pažljivo pročitate njihovu politiku privatnosti. Ishodi interakcija sa web stranicama koje nisu u vlasništvu ovog Sajta ni u kom slučaju nisu odgovornost ovog Sajta.

GDE SE ČUVAJU VAŠI PODACI?
Lične podatke prikupljamo i čuvamo u okviru email liste u okviru servisa za email marketing i marketing automatizaciju ActiveCampaign, koji je svoje funkcionisanje i poslovanje prilagodio GDPR regulativi.

KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE PODATKE?
Podatke čuvamo na neodređeno vreme.

PROMENE U POLITICI PRIVATNOSTI
Sajt ima pravo da ažurira informacije u vezi sa Politikom privatnosti u bilo koje vreme. Svaki Korisnik će o ovim promenama biti obavešten putem email-a.

PRIHVATANJE POLITIKE PRIVATNOSTI
Politiku privatnosti i njene uslove prihvatate korišćenjem ovog Sajta. U slučaju da se ne slažete sa Politikom privatnosti nemojte koristiti Sajt.

Svako korišćenje Sajta nakon poslednjeg ažuriranja odredbi Politike privatnosti smatra se za prihvatanje aktuelne Politike privatnosti. Datum poslednjeg ažuriranja Politike privatnosti nalazi se na kraju ovog dokumenta.

KAKO DA NAS KONTAKTIRATE?
Ako imate pitanja u vezi sa Politikom privatnosti i korišćenjem Sajta, kontaktirajte nas putem email adrese office@nd.rsOvaj dokument je ažuriran 27. novembra 2019. godine.