…predlažemo i Vama

cuvajmo prirodu Vidimo da je ekologija ovih dana u modi, pa i mi odlučismo da malo pratimo trendove. I evo, pričamo i mi o tome. 🙂 I dodajemo: Treba pričati, ali isto tako treba ponešto i uraditi. Makar deo ako već ne može sve, od onoga što se priča.

Tako mi odabrasmo da i radimo ono što pričamo, i evo, više ne štampamo naloge za knjiženje, na primer. Šalimo se malo, oni koji sarađuju sa nama dugo godina, znaju da je to naš stav od početka, da tu ništa novo nije. Mi radimo na tome odavno, čuvamo prirodu na razne načine i pravimo softver na pogon sunca, vetra i pameti.

Odavno svi pričaju o poslovanju bez papira, ali malo ko to zaista i radi. Tehnologija je toliko napredovala da nam papir i nije toliko potreban (osim ako ga ne traži neka državna ustanova ili Mica na šalteru 🙂 ). Podatke vrlo lako možete pregledati, prenositi ili slati ih bez da ih “opipate”.

Složićete se da nije uvek potrebno odštampati predlog nekog dokumetna samo da bi videli kako on izgleda ili kako bi ga svi u kancelariji odobrili. Sve se to može odraditi i bez papira. Svi mi to znamo, ali nije loše i podsetiti se ponekad. Procenjuje se da se preko 50% odštampanih stranica nikad i ne pogleda. Trošenja papira, tonera i energije pri štampanju nema više toliko smisla kao nekad.

Savetujemo i Vama da postanete “moderni” i počnete da birate šta ćete štampati. Pored smanjenja troškova i poboljšanja efikasnosti, uradićete i malu stvar za celu planetu. Pogledajte kratki video klip iz našeg svakodnevnog poslovanja, na ovu temu, tj. sa ovom istom porukom:
Lidder-knjigovodstveni program: Transfer podataka ... u kantu?Ukoliko Vam se dopao post, prijavite se na listu kako ne biste propustili neki od narednih.

Prethodni blog post: Zašto jednostavno, kad može komplikovano?