Iako je do nedavno rad na više monitora bio rezervisan za programere, dizajnere, projektante i druge slične profesije, danas je sasvim realno primeniti rad na dva monitora i u knjigovodstvu. Šta više, mogli bismo reći da je i poželjno.Radite pametnije, a ne više! Lidder 10 MRS! Danas najveći broj grafičkih karti ima dva monitorska izlaza, a svi Windows-i koji su trenutno aktuelni podržavaju rad s više monitora. To znači da vam za osnovno funkcionisanje ne treba nikakav dodatni softver; sve što vam treba je da imate dva monitora, priključite ih na računar, podignete Windows i uključite prikaz na dodatnom monitoru.

Dva monitora mogu da rade tako da prikazuju istu sliku, ili da sekundarni monitor bude “nastavak” primarnog, kao kada biste dodali „nastavak“ desktopa.

Neki će se radije odlučiti za jedan veliki monitor, umesto dva. Mi bismo uvek odabrali DVA VELIKA 😊


Lidder na dva monitora

U slučaju Lidder-a, rad na dva monitora omogućio bi znatno veći prikaz teksta na monitoru, a da pritom korisnik ne gubi sve one korisne informacije koje se nalaze u info panelu, a koje su višestruko korisne u svakodnevnom radu, kao i u analizi i planiranju svakog koraka poslovanja.

Preciznije, na primarnom monitoru korisnik bi imao prikaz koji podrazumeva „radni deo“ Lidder-a, fakturisanje, preglede analitike, stanja… dok bi drugi monitor imao prikaz info panela koji prati rad u glavnom prozoru i u realnom vremenu pruža kontekstnu analizu posla koji se trenutno radi.

Isto tako, dok na jednom monitoru radite u Lidder-u, na drugom monitoru može biti portal e-Uprave ili neki Excel dokument, pa istovremeno možete imati pred sobom obe stvari. Tako se na primarnom monitoru možete fokusirati samo na rad, a na drugom monitoru obavljati sve prateće poslove.

Kao i uvek, najveća prednost leži u uštedi vremena jer nema bespotrebnog kliktanja mišem, spuštanja i podizanja prozora, prelaženje iz programa u program i slično. A svakako ne treba zanemariti ni preglednost, uvek neophodnu onima koji su ceo dan pred monitorom i u moru podataka.

Na kraju krajeva odluka je na Vama, jer rad na računaru treba da prilagodite sebi. Investicija ne mora biti prevelika. Dovoljno je da, kada budete planirali kupovinu novog monitora, drugi zadržite kao pomoćni.

Tehnologija je iz dana u dan sve dostupnija. Zašto da je ne iskoristite?

Imajte to na umu kada budete kupovali nov računar, odnosno, ako budete planirali nadogradnju postojećeg.


Ukoliko Vam se dopao post, prijavite se na listu kako ne biste propustili neki od narednih.

Prethodni blog post: Iskoristite kulturološke razlike i unapredite svoj biznis