– NBS IPS QR kôd na (pro)fakturama!
Moderni i traženi NBS IPS QR kôd se može naći i na vašim dokumentima sa samo par klikova! Budite moderni, počnite da ga koristite. NBS je odgovarajućim propisima omogućila da se za izvršenje instant plaćanja IPS QR kôd nađe na (pro)fakturama, a za tako nešto će Vam kupci koji plaćaju putem mobilnih aplikacija biti zahvalni: uštedećete im dosta vremena pri kupovini kod Vas, pa će Vam se vraćati kao zadovoljni kupci. Moderni preduzetnici tako vrše plaćanja, a Vi možete da im omogućite im to bude lako i kod Vas.

Napravili smo novu sekciju u opcijama firme u vezi sa NBS IPS QR kôdom. Za one kojime je skraćenica “QR kôd” novost, evo opisa: To je ona “kocka” sa tačkicama koju verovatno viđate na računima za plaćanje struje i nekih komunalija, a koja služi tome da na telefonu lako, automatski, popunite nalog za plaćanje tog računa bez da ukucavate sve podatke u nalog za prenos. Da, to je to i od sada to možete imati i Vi na svojim profakturama, ponudama i fakturama.

Probajte na nekim profakturama da vidite kako izgleda, jednostavno je: U sekciji Servis/Opcije/Firma/NBS IPS QR kôd uključite opciju za profakture, na primer, podesite gde u okviru memoranduma želite da se pojavi QR kôd, kao i koliki je i koje je boje (stavite neku tamniju boju iz seta boja vašeg memoranduma) i odštampajte profakturu. Kako će vaše postavke izgledati u odnosu na memorandum, vidite odmah sa desne strane kod podešavanja. Ako Vam se iz nekog razloga QR ne svidi, vratite se i isključite opcije, pa će fakture izgledati kao pre uključenja.

– Omogućeno biranje boje teksta štampe
Napravili smo mogućnost da svoje dokumente malo izdvojite po izgledu tako što im od sada možete, osim fonta (slova), birati i boju. Na taj način možete i dokumente prilagoditi boji firme ili firminog logotipa. Mala i neobična promena, ali možda je baš toliko dovoljno da vaši dokumenti, osim što su prepoznatljivo jasni, postanu i upamćeni jer su u boji Vašeg brenda.

– Dodati su novi obrasci: OKP i PPDG-3R
Među ostale obrasce za popunjavanje (komanda “O” iz glavnog menija), dodati su novi obrasci: Obračun Kvalifikovanih Prihoda – OKP, kao i nova Poreska Prijava na Dohodak Građana – PPDG-3R. PPDG-3R ima i sekciju u vezi kripto valuta, tj. prihoda od digitalne imovine. Ako imate iskustva sa knjiženjem digitalne imovine, javite nam se, planiramo da unapredimo Lidder tako da sistemski podržava rad i sa kriptovalutama, pa razmena iskustava može biti na obostrano zadovoljstvo.