(Vreme čitanja: 2 minuta)

Korišćenjem NBS IPS QR kôda na (pro)fakturi možete da unapredite kvalitet vaše usluge omogućavajući svom kupcu da skeniranjem ovog kôda preuzme neophodne podatke i jednostavno izvrši plaćanje. Tako se smanjuje mogućnost grešaka, koje neretko nastaju prilikom ručnog unošenja ovih podataka u nalog za plaćanje, i proces se višestruko ubrzava.


qr kod u lidderu
Vaši kupci mogu veoma jednostavno, u nekoliko koraka na mobilnom telefonu, i bez prekucavanja podataka u m-banking aplikaciju, da plate (pro)fakture na kojima je odštampan QR kôd. Plaćanje putem QR kôda smanjuje troškove platnih transakcija i čini elektronska plaćanja jednostavnim.

Vi na (pro)fakturi štampate QR kôd u koji je vaš poslovni program ili, pak, program za knjigovodstvo i računovodstvo, smestio sve elemente naloga za prenos (račun na koji treba izvršiti plaćanje, iznos, svrhu plaćanja i sl.). Vaš kupac skenira QR kôd svojom aplikacijom m-banking i pošto dobije prikaz naloga na ekranu uređaja preostaje samo da potvrdi plaćanje. Jednostavno i brzo.

QR kôd se u Lidderu formira automatski i možete ga dodatno prilagoditi svom memorandumu pa, pored toga što je praktičan, može Vam pomoći i da se istaknete originalnim izgledom vašeg kompletnog memoranduma.

U Lidderu, čak, možete odrediti kojim kupcima će se QR kôd štampati, a kojima ne, jer nisu svi kupci isti. Kao svaki dobar program, Lidder će sam odabrati da u Vaš QR kôd stavi račun iz banke u kojoj i kupac ima račun tako da plaćanje bude brže i eventualno sa nižom provizijom ili čak bez provizije.

Kupac, koji Vam jednom na ovaj način izvrši plaćanje, ako ceni svoje vreme pre svega, sigurno će birati da kupuje upravo od Vas i uvek će Vam se vraćati!

Pogledajte varijacije izgleda QR kôda na (pro)fakturama iz poslovnog softvera Lidder, koji korisniku omogućava da samostalno odredi poziciju, veličinu i boju QR kôda i tako ga uz svoj memorandum, učini jedinstvenim i prepoznatljivim.


qr kod i program za knjigovodstvo, racunovodstvo i pracenje poslovanjaUkoliko Vam se blog i tema dopadaju, prijavite se na listu
kako ne biste propustili neki od narednih postova.

Prethodni blog post: Nova Lidder EDUCA, verzija za 2021.