Radite pametnije, a ne više! Lidder 10 MRS!

Sa bar-kodom unos podataka je prilagođen uštedi vremena i boljoj produktivnosti, čime se značajno pojednostavljuje sakupljanje, obrada i praćenje informacija/podataka.


U praksi je bar-kod postao gotovo neophodan u poslovanju, uprkos nepostojanju zakonske obaveze. Najčešće se susreće u trgovini. Bilo da je reč o krajnjim proizvodima ili o transportnim pakovanjima, te se poslovne informacije danas uveliko razmenjuju elektronskim putem.

Proizvodnja vremenom postaje jednako nezamisliva bez identifikacije. Upotreba bar-koda olakšava proizvodni tok i sortiranje u savremenim industrijskim postrojenjima, tako što se ovakvim oznakama precizira transport elemenata kroz proizvodnju, kao i potrebni radni koraci.

Tačnost podataka je najveća prednost upotrebe sistema bar-koda u svakoj industriji. Zahvaljujući tome što više nema grešaka koje nastaju zbog ljudskog faktora, radnici rade brže i samim tim urade više, a istovremeno je olakšana i provera kvaliteta procesa rada i finalnog proizvoda.

Ako želite, za označavanje možete koristiti standarde koji se primenjuju svuda u svetu i na taj način, primera radi, obeležena roba biće čitljiva jednoznačno širom planete, a Lidder vam istovremeno omogućava i korišćenje sopstvenih bar-kodova za internu primenu, radi još bolje organizacije unutar firme.

Nakon svega navedenog da li vidite makar jedan razlog zbog kog ne biste uveli bar-kodove u svoje poslovanje odmah?

Ukoliko Vam se blog i tema dopadaju, prijavite se na listu
kako ne biste propustili neki od narednih postova.

Prethodni blog post: Utisci sa POPDV radionice: “Ovaj koncept ima samo Lidder!”