Radite pametnije, a ne više! Lidder 10 MRS! Glavni utisak sa serije PDV radionica koje smo organizovali tokom jula i avgusta za računovodstvene agencije koje koriste Lidder, bio je da je koncept koji Lidder primenjuje u radu sa evidencijama i PDV prijavom jedinstven u Srbiji.

To je princip po kome korisnik ne mora da razmišlja o poljima POPDV obrasca, već pri obeležavanju dokumenta definiše samo o kom oslobođenju je reč, odnosno, o kojoj vrsti prometa se radi, pri čemu Lidder sam smešta podatke u odgovarajuća polja i to bez prethodnih podešavanja.


Učesnici naše radionice više puta su naglasili da ovakav princip rada za njih predstavlja ogromnu uštedu vremena, zbog čega je po njihovom mišljenju neprocenjiv.

Sadržaj radionice prilagodili smo računovodstvenim agencijama, kao korisnicima koji se u praksi susreću sa najvećim brojem različiti situacija, pa tako i u pogledu PDV obračunavanja.

Iz njihovih utisaka očigledno je da, zahvaljujući Lidderu, za njih vođenje PDV evidencija i predaja POPDV obrasca i poreske prijave nisu problem, niti na ovaj posao troše više vremene nego ranije – pre promene Zakona.

Evo šta kažu neki od njih:

Marina Repeđić i Svetlana Knežević (AFC LORO):
“Oduševljene smo prezentacijom u vezi sa POPDV-om. Podešavanja su jasna, a pozicije su na svom mestu. Nama preostaje da radimo kao do sada, a Lidder ostatak posla radi za nas i nema dodatnih podešavanja koja treba da radimo mi kao korisnici. Prezadovoljne smo. Kao i do sada zaposleni su ljubazni, predusretljivi i izlaze u susret svakom našem zahtevu. Materijal, koji smo dobili na prezentaciji, mnogo će nam olakšati primenu novog Pravilnika o PDV-u. Druženje u prostorijama Lidder-a proteklo je u veoma prijatnoj atmosferi uz obećani sladoled koji je bio jako ukusan. Nadamo se ponovnom druženju :)”

Irena Bellavia (Consilio):
“Zadovoljna sam radionicom i pre svega načinom na koji je u Lidderu obrađeno sve ono što ima veze sa prijavom PDV-a i novim POPDV obrascem.”

Ružica Milovanović (E.K.I.):
“Radionica je uspela, puno smo novih i korisnih informacija saznali. Želim vam puno uspeha u vasem daljem radu i jos vise ovako korisnih radionica.”

Dragana Vukić (Agencija Hušek):
“Ova radionica je bila jako korisna, s tim da je donekle pokazala koliko toga još ne poznajemo u programu i samim tim koliko puno još može da pruži Lidder. Posebno mi se svidelo što je postojala interakcija između svih nas učesnika, pa smo mogli i jedni od drugih ponešto da naučimo, ali i da saznamo deo brojnih “caka” koje ubrzavaju svakodnevni rad u Lidderu, pa tako i rad u novim evidencijama i sveukupno u vezi sa POPDV-om.”

Valentina Vukićević (Agencija Valja Plus):
“PDV evidencije u Lidderu su urađene tako da ja apsolutno nisam imala potrebu da dodatno intervenišem. Sve je Lidder odradio kako treba. Naravno, pomogla je i radionica, pre svega jer sam tom prilikom saznala kako mogu još brže i lakše da obavim ceo posao u vezi sa obračunom i prijavom PDV-a, i da pri tom nemam nikakve nedoumice.”
Prethodni blog post: Poslovni softver = InvesticijaUkoliko Vam se dopao post, prijavite se na listu kako ne biste propustili neki od narednih.