– Veća ili manja slova na ekranu
Za korisnike kojima fabrička veličina slova u radnom delu Liddera ne odgovara, napravljen je izbor u sekciji opcije/terminal/rezolucije koji se pamti po svakom terminalu. Tu se može naći izbor slovnih rezolucija od kojih možete odabrati neku koja Vam odgovara.

Oni koji hoće veću veličinu slova na ekranu, mogu da iskoriste “posebnu” rezoluciju, tj. da obeleže da je ona startna, a da za X i Y rezoluciju unesu, na primer, 95 i 36, čime će efektivno povećati veličinu slova koja se koristi u toku rada. Oni koji imaju “široke” (wide) monitore sa rezolucijama 1920×1080, mogu gornju (X) rezoluciju da stave veću od 95 ne bi li iskoristili više prostora za prikaz po širini na takvim monitorima, a da pojedinačna slova ipak budu dovoljno velika.

Oni koji žele da im na ekranu bude prikazano više redova i kolona mogu da čekiraju neko od ponuđenih većih rezolucija i čekiraju da ona bude startna ili da samo čekiraju polje levo od naslova rezolucije i onda sa shift-zvezdica kombinacijom menjaju rezoluciju u toku izbora šifre ili pregleda kartice ili unosa specifikacije i sl.

Ako Vam treba pomoć oko postavke ovih opcija, slobodno se javite. Zapravo je jednostavno, samo je puno čudnih reči poput “rezolucija” 🙂


– Situacije u kojima se ponekad dešavalo da se izbor stanja sa količinama ne pojavi kod povrata dobavljaču za komisionu robu i kod povrata kupca iz prethodne godine, više se neće dešavati.– Dodat PIB u pregledu kartice
Dodat je PIB iznad same kartice u pregledu i pri štampi analitičke kartice komitenta.


– Knjiženje troškova sa infopanelom
U knjiženju ulaznih troškova od sada radi komanda kosa crta kao i u drugim dokumentima. Ona omogućava kretanje kroz stavke koje automatski prati i infopanel. Slično važi i za dokumente rasporeda primljenih avansa, kao i za odobrenja za kasa-skonto.


– Ulazak u knjiženje troškova od sada prati i infopanel za tog komitenta.– Broj alternativne specifikacije će od sada biti ispisivan odmah nakon promene (ponovnog učitavanja) broja alternative iz same specifikacije komandom A.