radni sto LIDDER MONOLIT

Za početak, imamo jedno jednostavno pitanje i dajemo odmah odgovor:

Da li Vi poslujete „finansijski“, „robno“, „materijalno“ i „devizno“ ili jednostavno – radite svoj posao?

Na tržištu softvera se najčešće sreću modularni programi koji su podeljeni na podršku pojedinim segmentima poslovanja. Neki od najčešćih modula su: Finansijsko, Robno, Materijalno, Proizvodnja, Veleprodaja, Maloprodaja, Kupci/Dobavljači, Blagajne, Devizno, Analize, Statistika, obrasci, obračun zarada, obračun isplata, evidencije, osnovna sredstva i slično.

Modularni sistemi su zbog svoje logike, arhitekture i dizajna po pravilu skuplji za implementaciju, održavanje i kasniju podršku, a nazivna prednost im je mogućnost detaljnog prilagođavanja korisniku. I baš je u toj jedinoj prednosti zapravo problem, jer ovaj pristup funkcioniše samo onda kada korisnik TAČNO zna šta sve želi i to do NAJSITNIJIH detalja, a to u praksi nikad nije slučaj. Dodatno, kako se poslovanje razvija i menja tokom same implementacije tako se stvaraju odstupanja od inicijalnog zahteva, pa se samim tim od inicijalne ideje mora odstupiti i dodatno je prilagođavati novonastaloj situaciji. Sve ovo uvek u krajnjoj liniji znači više troškove i odlaganje početka korišćenja softvera. Kod nas nije tako, čak, suprotno je.


Mi smatramo da je softver proizvod koji MORA da ima unapred poznate karakteristike pa i cenu i vreme implementacije! Samim tim softverski PROIZVOD ne sme biti modularan, mora imati kompletno korisničko i tehničko uputstvo na srpskom i mora biti održavan od ljudi koji i sami rade u tom alatu. Da alatu, jer je Lidder 10 Monolitni Računovodstveni Softver, ustvari alat za iskusne profesionalce.

Opredelili smo se za drugačiju logiku (nije sve u maksimizaciji profita, ima nešto i u ljubavi) i to je rezultovalo činjenicom da je poslovni softver Lidder 10 MRS za poslednje 24 godine implementiran u 100% slučajeva uspešno i u najdužem roku od jednog dana, jer to je, naš, gotov, proizvod i mi 100% stojimo iza njega kao tim koji se samo time bavi.

Blog koji će zameniti vremešni forum (u današnjem svetu je nešto sa 10 godina “vremešno”…) će imati malo “pomeren” pogled na razne teme koje ćemo obrađivati u nadi da ćemo ponegde sa ponekim sukobiti koje mišljenje…

Javite se, komentarišite, ovo je blog i mi nismo uvek u pravu! Naravno, tu smo za Vas i ako Vam slučajno ili namerno zatreba baš dobar softverski alat za vođenje poslovanja 🙂

lidder 10 monolit

.

Ukoliko Vam se dopao post, prijavite se na listu kako ne biste propustili neki od narednih.